M. Jovanović
Foto: Ilustracija

U Srbiji će sutra ujutru tokom dana biti umereno oblačno i toplo, a uveče se očekuje naoblačenje sa severa, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Ujutru će po kotlinama jugozapadne i južne Srbije biti mestimično magle, koja se ponegde može zadržati i duže tokom prepodneva.

Tokom dana biće umereno oblačno i toplo, a uveče se očekuje naoblačenje sa severa – u Vojvodini mestimično sa slabom kisom, dok se tokom noći slaba kiša očekuje i u zapadnim krajevima.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugozapadni, a uveče i krajem dana na severu i zapadu u skretanju na severni i severozapadni.

Najniža temperatura od jedan stepen na jugoistoku do 10 stepeni na severu, a najviša dnevna od 10 do 19 stepeni.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno i toplo, uz slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, koji će uveče biti u skretanju na severni i severozapadni.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće od osam do 10, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

Uveče naoblačenje sa severa.

Na Badnji dan oblačno i osetno hladnije uz umeren, ponegde i jak severozapadni vetar, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Posle podne se očekuje prestanak padavina.

Za Božić, u petak, 7. januara, na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, uveče na jugoistoku i istoku ponegde sa slabim padavinama – kiša, sneg i susnežica.

U subotu će biti oblačno, u nižim predelima s kišom, susnežicom i snegom, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Do kraja perioda pretežno oblačno, u nižim predelima povremeno kiša i susnežica, u brdsko-planinskim sneg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here