Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala predala i zvaničan zahtev za ulazak Kosova u Savet Evrope i ocenio da je time Priština srušila još jedan sporazum koji su potpisali, a to je Vašingtonski sporazum i najavio tim povodom za sutra u 11 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je otvorio Sajam automobila u Beogradu, podsetio da su 10 godina gazili Briselski sporazum, a sada posle toga brutalno su pogazili i Vašingtonski sporazum i Rezoluciju 12 44.

– Na nama je da ne uđemo u mržnju i psihozu sukoba, ali da na odgovaran, racionalan i ozbiljan način pružimo snažan odgovor – kazao je Vučić.

Dodaje da je iz tog razloga zakazao i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za sutra u 11.00 časova i najavio da će u narednim nedeljama zvaničnici Srbije dati sve od sebe da pokažu da mogu da se bore i čuvaju svoju zemlju.

Navodeći da su mentori Kosova, oni koji su ih rodili i ljuljali u kolevci i koji ih i danas podržavaju ma koliko da su nekorektni i ma koliko ne činili ništa na pronalaženju kompromisnog rešenja, mnogo jači, Vučić kaže da je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru.

– Mi smo mali, jedna mala slobodarska zemlja koja se trudi da čuva svoj suverenitet i pravo na samostalno odlučivanje. Pokušaćemo da im se na miran i diplomatski način po tom pitanju suprotstavimo, naše mogućnosti su ograničene, nevelike, ali život je borba. Borićemo se, nema povlačenja, nema predaje i nema sklanjanja pred ucenama i ultimatumima. To je ono što mi možemo da uradimo – poručio je srpski predsednik.

3 COMMENTS

  1. To je jos jedno u nizu beskorisno trosenje gradjanskog novca , vidi se po zakljuccima od predhodnih sednica

  2. Hvala Bogu kad je Vučić shvatio ko su
    Naši neprijatelji isti oni vječiti Nemacka Hrvatska Kosmetski albanci
    Mora im se stati na kraj !
    Albancima pokazati put za njihovu matičnu zemlju Albaniju !
    Njemačkoj reci da se ne mesa u unutrašnja pitanja jedne suverene države !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here