Savez Crno na belo predlogom o smeni kabineta Zdravka Krivokapića rešio je da preseče dugotrajnu krizu crnogorske vlade! Njihova inicijativa o izglasavanju nepoverenja crnogorskoj vladi već je stigla u parlament. Takav scenario najavio je ranije lider URA i potpredsednik vlade Dritan Abazović koji je predložiio novu manjinsku vladu bez Demokratskog fronta, najbrojnijeg u parlamentu i opozicione Milove Demokratske partije socijalista.

Iz koalicije Crno na belo, koju čine URA Dritana Abazovića i CIVIS, pozvali su poslanike da, bez obzira kojoj stranci pripadaju, glasaju za novi kabinet.

Iz Socijalističke narodne partije se čulo da neće staviti potpise, a lider stranke Vladimir Joković je rekao da će njihovi poslanici za manjinsku vladu glasati, “onako kako odluče organi partije”. SNP bi, inače, mogao da bude dobitnik u ovoj priči jer, kako se čuje u političkim kuloarima, već je sa međunarodnim faktorom i liderima DF dogovoreno da Joković, kao lider te partije koja je u koaliciji sa albanskim i bošnjačkim manjinskim strankama, bude novi premijer. Mediji pominju i Aleksandra Damjanovića iz SNP, a dogovor o vladi kažu, treba da “padne” do posete visokog predstavnika EU Miroslava Lajčaka i američkog Gabrijela Eskobara planiranog za 3 februar.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.