Suvenir FSS na dar Luksemburgu

0
facebook.com/FLF.lu

Fudbalska reprezentacija Srbije prvi put igra protiv Luksemburga (20.45 časova), koji će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. biti naš gost 14. novembra, u pretposlednjem meču u grupi.

Domaćin je prijateljski dočekao rukovodstvo FSS. Na svečanoj večeri Marko Pantelić, potpredsednik Saveza, odužio se za gostoprimstvo plaketom na dar luksemburškoj federaciji. Primio ju je Pol Filip (68), koji joj je predsednik od 2004, a bio je selektor u utakmicama s Jugoslavijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002, na koje se “plavi” nisu plasirali.

Na stadionu na kojem se igra i večeras Jugoslavija je 3. septembra 2001. pobedila s 2:0 golovima Sava Miloševića u 3. minutu i Slaviše Jokanovića u 25. Na Partizanovom stadionu sledećeg meseca – 6:2 za nas. Posle toga susreta nije bilo.

Filip je i igrao protiv Jugoslavije. Bilo je to u obe utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1972. “Plavi” su i tada pobedili u gostima s 2:0 pogocima Josipa Bukala, golgetera sarajevskog Železničara. U revanšu, u Titogradu 27. oktobra 1971. mreže su ostale mirne. To je bio i jedini bod Luksemburga u grupi u kojoj je Jugoslavija zauzela prvo mesto ispred Holandije i Istočne Nemačke, a i jedini put da Luksemburg nije izgubio u 11 međusobnih duela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here