Suze radosnice ljute sirotinje

0

Pune oči i stomak: Stanislavka i Tomislav Pešić
 

Stanislavka više ne čuje, a Tomislav sve manje vidi, ali pomažu jedno drugom. Krenuli su u apoteku da kupe za Tomislava lek "norvasc", recept nemaju jer im zdravstvene knjižice nisu overene.

– Hvala dobrotvorki, Sveta Bogorodica neka je štiti i blagoslovi, samo dobra i zdravlja da joj podari – govore uglas i zaviruju u veliki paket. A unutra: čizme, pantalone, košulje, čarape, pižame, posteljina, ali i činije uz hranu iz Nemačke. Specijalitet do specijaliteta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Ovo nismo jeli godinama. Kafa, uz parče čokolade, i mi da osetimo lep život bar na trenutak. Dobra žena nam sve to poslala, kako je veliko njeno srce, a ovde te i rođena deca ne žele – kažu suznih očiju.

Posebno su se obradovali specijalnim flasterima koji pomažu u otklanjanju bolova. Plemenita Nadežda im je poslala uz paket i toplo pismo sa savetima. Ispraćamo Pešiće koji kreću ka svojoj oronuloj kući u kojoj u žive bez ikakvih prihoda. Sade ispred kuće malo krompira, beru pečurke u šumi kad ih ima, zelje, šipurke, trnjine, šumsko voće… Štede na svemu, pa i na hrani. Jedu jednom dnevno, ili nijednom.

– Ko nam je kriv što imamo zemlju u ovoj planini i što vlast kaže da smo bogati. Krivi smo što smo živi, to znamo, ali iz ove kože se ne može – kažu Pešići.

 

Dve ćerke

Ova porodica nije imala sreće ni sa decom. Njihova uzdanica 28-godišnja Stanka završila je srednju ekonomsko-trgovačku školu u Vranju, a potom psihički obolela, pa je često u bolnici. Sada je kod kuće mlađa ćerka Jelena koja se dva puta udavala i opet vraćala kod roditelja, pa je od male pomoći majci i ocu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here