Printscreen: Twitter/@ESPNNBA
NBA

Neverovatne Partije srpskog centra Nikole Jokića, koji ove sezone gotovo sam “vuče” Denver desetkovan povredama, potpuno su u senci NBA stručnjaka koji žmure pred statiskom i brojkama koje idu u prilog aktuelnog MVP-a. 

 

Bez obzira na to što je od početka sezone ostvario šest tripl-dabl učinaka (čak i u poslednjem meču proptiv Minesote), njega 118 bivših NBA igrača nije izglasalo u anketi za najboljeg igrača lige. Zanimljivo, Jokića nisu ni razmatrali kao opciju, dok se velika rasprava povela u studiju ESPN-a gde je čuveni novinar Zak Lav ućutkao nekadašnje košarkaše Kendrika Perkinsa i Ričarda Džefersona.

Perkins i Džeferson su tvrdili da su Stefon Kari i Kevin Durent jedina dvojica igrača u MVP trci, dok se Lav oštro usprotivio i objasnio svoje mišljenje činjenicama.

– Stanite! Nikola Jokić ima 26,5 poena po meču, 14 skokova i 7 asistencija. On šutira 58 odsto, a 66 odsto za dva! Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA – rekao je Lav i nastavio, dok su pomenuta dvojica odmahivali glavom:

– Nagetsi su sa Nikolom Jokićem na terenu na “+14” poena na 100 poseda lopte, a sa njim na klupi su na “-16”. Sa Nikolom Jokićem na terenu Nagetsi su praktično najbojji tim ikada, a kada je van terena najgori su. Jedini razlog zašto nije u razgovoru oko MVP nagrade je jer su desetkovani Nagetsi loši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here