EPA-EFE

Švajcarski sud odlučio je da protera kosovskog kikboksera (28) i odredio mu zatvorsku kaznu jer je pre pet godina u Lucernu naneo teške telesne povrede jednom Švajcarcu.

Niži sud ga je osudio na 10 godina izgnanstva, a još nije poznato da li će se kosovski kikbokser žaliti na tu odluku Saveznom sudu. Drugi stepen ostaje pri kvalifikaciji slučaja kao teška telesna povreda što znači deportaciju i 19 meseci zatvora.

Kosovski kikbokser se pre pet godina sukobio ispred jednog kluba u Lucernu sa Švajcarcem. Sukobu je prethodila svađa oko droge, zbog čega je kosovski sportista udario žrtvu, a o tome su predočeni dokazi i video snimci.

Žrtva se nije oporavila od moždanog udara, nije bila sposobna za rad i čak je morala da se prijavi za invalidsku penziju, piše lokalni švajcarski mediji. Međutim, 28-godišnji kosovski kikbokser sebe ne vidi kao počinioca, već kao žrtvu i kaže da je delovao u samoodbrani.

Na žalbenom ročištu u Kantonalnom sudu u Lucernu, optuženi se nekoliko godina “borio” protiv deportacije iz Švajcarske gde živi od 1997. godine.

“O samoodbrani ne može biti reči. Čovek sa iskustvom u borilačkim veštinama znao je za posledice svojih udaraca”, rekao je sudija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here