Švajcarska: Srbin nožem izbo bolesnog sina u bolnici

0

Posvađao se sa sinom i ubo ga nožem
 

"Otac mu je došao u posetu i najpre su potpuno normalno razgovarali. Nedugo potom povisili su ton. Počela je svađa. Otac je počeo da maše rukama, a sin je psovao. U jednom trenutku otac je povukao sina za pidžamu, mladić se pridigao i stisnuo pesnice pokazujući da je spreman za tuču. Stariji Srbin se još više razbesneo i iz džepa izvadio nož", ispričali su policiji potpuno zatečeni pacijenti bolnice koji su prisustvovali tuči.

 

Otac (53) je prvo zapretio nožu, a onda i ubo sina u leđa. Posle toga se okrenuo i trkom pobegao iz bolnice. Osoblje je pokušalo da ga zaustavi, ali je seo u automobil i velikom brzinom se odvezao iz kruga bolnice.

 

"Mladić je uboden u plećku. Njegovo stanje je bilo izuzetno kritično. Ipak, brzom intervencijom lekara krvarenje je zaustavljeno i njegovo stanje je sada stabilno. Prava je sreća da je momak već bio u bolnici, jer je ubodna rana bila velika. Da ga je otac ranio na nekom drugom mestu, šansa da preživi bila bi izuzetno mala", rekla je Nađa Marčon, zamenica direktora bolnice.

 

Policija je ubrzo stigla u bolnicu i dala se u potragu za Srbinom. Njegova fotografija sa poternicom ubrzo je puštena na lokalnim televizijama, posle čega se otac nasilnik vratio u bolnicu.

 

"Došao je i prijavio se sam. Priznao je šta je uradio i rekao je da ga je sin mnogo iznervirao, ali da nije hteo da ga ubije. Policija je podnela prijavu, a tužilac je Srbinu odredio pritvor. Očekujemo i da sin bude saslušan kada se bude oporavio", kažu u švajcarskoj policiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here