Tanjug
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron predao je poklon ruskim vlastima rekavši da je NATO “pao u komu”, piše švajcarski list NZZ (“Noje cirher cajtung”).

Kako se navodi, izjava francuskog lidera je bila upućena Moskvi kao signal za strateški dijalog i Berlinu kao poziv na akciju. List naglašava da vlasti Rusije znaju da NATO nikad neće propasti niti sa predviđaju reforme organizacije i zato je izjava Makrona „obradovala“ samo Moskvu, nikog više.

NZZ takođe priznaje da je Rusija „iznenađujuće brzo“ vratila svoj stari vojni i politički uticaj na međunarodnoj areni, između ostalog, na Bliskom i Srednjem istoku i uspela da stvori problem između Turske i NATO-a. Osim toga, piše list, u Siriji se bez Moskve „ništa ne rešava“.

Predsednik Francuske je ranije, u intervjuu za „Ekonomist“, izjavio da je NATO doživeo „moždanu smrt“. On je naveo da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka. Prema njegovom mišljenju, SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here