Naredni protivnik crveno-belima biće švajcarski Jang Bojs, a tamošnji mediji već pišu o tim duelima pa su posebnu pažnju preusmerili na popularni tunel Marakane.

 

“Blik” naglašava da je ovo duel sa „istorijom“ i da već od prolaska kroz tunel stadiona „Rajko Mitić“ do terena, fudbalere ekipe iz Berna očekuje „pakao“.

– Kroz taj grafitima ocrtani betonski tunel, Bojsi će morati na teren. Ali, tek kada izađu na travu, biće vruće. I zbog navijanja i zbog pirotehnike – piše “Blik”.

Dva pasusa posvećena su duelu reprezentacije Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine.

“Blik” podseća i na to da Jang Bojsi imaju igrača poreklom sa Kosova i Metohije Miralema Sulejmanija, koji je igrao za najvećeg rivala Crvene zvezde, što će dodatno ‘začiniti atmosferu’ u utorak 27. avgusta.

Naznačeno je i to da se ni Zvezda ni Kopenhagen nisu proslavili u “nedopustivoj močvari Parkena” i da je samo sreća odlučila konačnog pobednika. Ipak, izdvojen je golman Zvezde Milan Borjan kao junak i verovatno najveći adut Zvezde u ovom dvomeču.

Srpski šampion se karakteriše kao veoma čvrst i disciplinovan tim, predvođen odličnim, a ne tako poznatim trenerom Vladanom Milojevićem, koji nikada ne odustaje, što je najbolje naučio Red Bul Salcburg upravo u plej-ofu prošle sezone.

Na kraju teksta, podseća se na najslavnije vreme crveno-belih, evropsku i svetsku titulu 1991. koju je osvojio “tim koji je bio reprezentacija velike Jugoslavije sastavljen od savršenih igrača na svim pozicijama”.

Trenutni tim Zvezde, završava „Blik“, ima dve uzastopne titule šampiona Srbije i favorit je za treću.

1 COMMENT

  1. Zu ovakvo suđenje protiv zvezde i odlične igrače jangbojsa biće teže nego sa salcburgom. Puno sreće zvezdo i borba do zadnje sekunde. Mora da se napravi dobar rezultat u Bernu inače će nas u Beogradu napuniti iz Kontri

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here