Unsplash
Ilustracija

Iako se čini kako je danas internet mesto gde počinje većina prevara, nova studija otkriva da novogodišnje zabave imaju podjednak učinak, pogotovo one poslovne.

Naime, kombinacija opuštanja uz alkohol, zajednički neprijatelj poput šefa i gledanje ljudi u drugačijem izdanju kod svake sedme osobe, završi se prevarom.

Osim toga, svaka osma osoba naslućuje da bi partner to mogao da uradi i ne veruje njegovom pijanom ponašanju u blizini kolega. Muškarci su u tome gori, oni čak dvostruko češće varaju nego žene. Svaki peti priznaje da bi mogao da prevari u takvoj atmosferi, dok isto misli svaka deveta žena, piše “Daily Mail”.

Kako bi se lakše nosili s tim, većina ispitanika drži se teze “Šta ne znaš, ne boli” jer smatraju da ne mogu da utiču na to da li će partner da ih prevara, već da će barem imati obraza da to sakrije i da se preljuba svodi isključivo na kratkotrajnu fizičku aferu – najčešće na poljubac.

Komentarišući ovu studiju, advokat iz britanske kompanije “Vardags” koja je sprovela istraživanje kaže da svaki pojedinac može sam sebe da iskontroliše da ne padne u iskušenje da vara kroz nekoliko koraka:

1. Paziti na količinu alkohola,

2. Pronaći vreme za druženje i seks sa partnerom koji zbližava i odvraća misli od drugih ljudi,

3. Razgovarati sa partnerom – jer su prevare najčešće u vezama gde je komunikacija loša,

4. Dati slobodu partneru – jer koliko god kontradiktorno zvuči, oni koji smatraju da imaju slobodu u svojoj vezi, manje varaju. Isto tako, ne postoji ta vrsta kontrole koja može da spreči prevaru ako je to nešto što partner želi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here