EPA/LYNNE CAMERON

Tačno pre godinu dana Mikel Arteta je preuzeo kormilo Arsenala.

Kada se gleda učinak u trofejima, može se reći da bivši igrač “tobdžija” ima dobar učinak s obzirom na to da je osvojio FA Kup i trofej Komjuniti Šilda.

Ipak, navijače kluba sa “Emirejtsa” mnogo više brine slaba pozicija u Premijer ligi.

Arsenal je prethodnu sezonu završio na osmom mestu sa svega 56 osvojenih bodova, što je daleko ispod ambicija kluba.

Ove sezone, klub iz Londona ima daleko više problema, trenutno su na 15. mestu sa 14 bodova, a poraz na “Gudisonu” od Evertona (2:1) bio im je osmi u sezoni.

Ipak, Arteta kaže da nije sve tako crno-belo i da postoji mnogo stvari koje se ne vide tako jasno.

– Prva stvar koju moramo da uradimo je da bolje kontrolišemo dešavanja na terenu. Postoje stvari koje nedavno nismo uradili kako treba, kada smo igrali sa desetoricom igrača. Stvarali smo šanse, ali nismo postizali golove. Kada je tim u toj poziciji, obično gubi stalno, ali to sa nama nije bio slučaj. Svake nedelje bili smo bolji od protivnika, ali ne pobeđujemo i igrači to moraju da shvate – kaže Arteta.

Kaže da nema koristi od negativnog pristupa problemu, poziva igrače da pokažu borbeni duh.

– Ne želim da nas sažaljevam. Tako je kako je. Moramo da se borimo i prihvatimo izazov. Ne vredi se osvrtati na ono što se događalo, to nas neće učiniti boljim. Igrači su razočarani zbog toga kako smo gubili utakmice. Postoji osećaj da smo i protiv Evertona mogli da okrenemo stvari u svoju korist, trud, želja i zalaganje se ne dovode u pitanje – zaključio je španski trener.

Za ovih godinu dana Arteta je na 51 utakmici zabeležio skor od 27 pobeda, deset remija i 14 poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here