Pixabay
Ilustracija

Pandemija korona virusa promenila je živote Austrijanaca, pre svega mladih, koji vide umanjene šanse u budućnosti zbog ograničenja slobode kretanja.

Dve trećine mladih između 16 i 22 godine su naveli da su zbog korona krize pretrpeli finansijsku štetu, a 49 odsto je ukazalo da su im šanse na zapošljavanje u budućnosti dovedene u pitanje.

“Grupa koja je najmanje bila ugrožena virusom, navodi da je pretrpela veliku finansijsku štetu”, rezimirao je Bertram Bart, rukovodilac studije.

Naime, koliko ozbiljno se mora shvatiti pretnja korone svega je 25 odsto mladih odgovorilo sa “veoma”. Što se budućnosti tiče Austrijanci su pesimisti, jer svaki peti veruje da neće biti povratka normalnosti.

Pored toga 42 odsto smatra da bi ograničenja zbog pandemije mogla biti uklonjena 2023.ili kasnije.

Isto tako polovina Austrijanaca veruje da je moguće izbijanje nove pandemije. Kada je reč o merama koje je preduzela vlada vidljivo je jasno opadanje što duže traje pandemija.

U martu 2020.je 46 odsto ocenilo rad vlade u borbi protiv pandemije “odličnim”, a sada ih je još svega sedam procenata.

Zanimljivo je i da 75 odsto kaže da je potrebna snažna država, u ovakvoj situaciji, a istovremeno 60 odsto strahuje da bi država mogla da zloupotrebi svoja prava.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime