EPA-EFE/Clive Brunskill

Dijego Švarcman, deveti teniser sveta, protivnik je Miomira Kecmanovića u finalu turnira u Buenos Ajresu.

Reč je o takmičenju serije ATP 250 koje se igra na šljaci za nagradni fond od 329.550 dolara, a Dijego je u četvrtfinalu pobedio Haumea Munara, 6:2, 7:5.

Tako je prvi nosilac došao do meča sa Kecmanovićem, Argentinac je slavio u jedinom njihovom duelu do sada, prošle godine na Rolan Garosu u tri seta.

Protiv Munara, Švarcman je u početnom setu napravio dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, da bi u drugom setu na 5:4 propustio tri meč lopte na servis Španca.

Nadoknadio je to u 12. gemu kada je iskoristio ukupno petu meč loptu.

– Ovo je posebna stvar, vrlo emotivna nedelja za mene. Uvek se trudim da pobedim, ali ovde, u svom gradu, uživam u svakom poenu i to je nešto što me čini vrlo srećnim. Još jednom sam u polufinalu, nadam se da ću biti spreman. Smejao sam se na kraju meča, nikako nisam mogao da dobijem taj završni poen jer je on uvek odigravao udarac više. Na kraju, napravio je duplu grešku i pogrešio na voleju. Nije zaslužio da tako izgubi, jer je igrao veoma dobro – priznao je Švarcman.

Meč Švarcmana i Kecmanovića na programu je od 18 časova, a pre njih od 16 časova igraju Fransisko Serundolo i Albert Ramos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here