EPA-EFE
Srbi u Gračanici proslavljaju Božić (Foto: Arhiva)

Profesor Prištinskog univerziteta Arben Hajrulahu izjavio je da u dijalogu Srbije i Kosova treba razgovarati o međusobnom priznanju jer, kako je naveo, sve dok Srbija ne prizna Kosovo, mogućnost sukoba nije isključena.

– Čak i da nije bilo ruske agresije u Ukrajini, sve dok Srbija ne prizna Kosovo, mogućnost sukoba postoji. Sudbina Balkana je da Srbija nije Rusija, iako Kosovo nije u NATO, NATO je na Kosovu. Oni sprečavaju otvoreno izbijanje nasilja na Kosovu -rekao je Hajrulahu.

Hajrulahu kaže da Kosovo ne može da podnese teret demokratizacije Srbije.

– Bilo bi važno da kosovske institucije jasno stave do znanja svim zemljama da Kosovo ne može da podnese teret demokratizacije Srbije – rekao je on.

3 COMMENTS

  1. Grešite profesore,
    Sve dok se Kosovo i Metohija u potpunosti ne integrišu u matičnu državu Srbiju, mogućnost sukoba je veoma moguća.I to je potpuno jasno nego ono što ne govorite svom narodu je to što su se mnogo ogrešili o Srpski narod nakon povlačenja.To je veliki problem za one Albance koji su činili razna nedela-zberstva.
    Tik-tak-tik-tak….

  2. ko je spreman da potpiše to priznanje, taj je lud.ujedno potpisuje i svoju smrtnu presudu. Kad im je toliko stalo do KIM što ti ‚‚dušebrižnici” ne zatraže priznanje Korzike, Gaskonje, Katalonije, Južnog Tirola, Koruške, Velsa, Škotske… Mnogo im je bitno KIM, tu su rudnici, tu je uljani škriljac iz njega je moguće dobiti naftu. Tu je poljoprivredno zemljište idealno za žitarice, doduše sada se tu gaji marihuana pod budnim okom NATO-a. Pogoni za preradu su u Bondstilu. E glupa Evropo, Ameri sve čine da vas oslabe i učine svojom kolonijom. Puni ste azilanata sa bliskog i srednjeg istoka još malo trašiće uvođenje šerijatskog prava. A vi im svi zdušno pomažete u tome…
    Videćemo za 10-ak godina šta će biti sa vama, molim boga da do tada Srbija ostane van EU

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here