Fudbaleri Partizana, Crvene zvezde, Čukaričkog i Vojvodine igraju danas polufinalne mečeve Kupa Srbije.

Prvi finaslista biće poznat posle susreta Čuakričkog i Vojvodine, koji počinje u 17 sati na stadionu na Banovom brdu, dok će se u borbi za trofej naći i pobednik 200. večitog derbija, koji je na programu od 20 sati na stadionu Partizana.

Trener crno-belih Savo Milosević pred danasnjih duel sa Zvezdom rekao je da će detalji odluciti meč i da će pobedi biti bliži onaj ko prvi postigne gol.

– Prva želja je da svi budu spremni za derbi, imali smo sitnih problema posle Spartaka. Detalji će odlučiti, a nadam se da će ti detalji biti u našu korist kako bismo mogli pobedili Crvenu zvezdu. Bitan faktor je fizika, svi parametri nam govore da je ekipa dobro spremljena. Ipak, ovakav meč donosi posebnu dozu adrenalina. Sama utakmica nosi veliku dozu pritiska zbog činjenice da gubitnik praktično gubi sve, tako da ko prvi postigne gol će biti u velikoj prednosti, ali opet meč traje 90 minuta i tim koji bude sačuvao koncentraciju u kompletnom meču će verovatnoizaći kao pobednik – rekao je Milošević.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković rekao je da njegov tim ima samo jedan cilj i da će postavom pokušati da iznenadi rivala.

– Imali smo vremena da se odmorimo i da spremamo utakmicu. Jedna i prava lepa utakmica, u pravo vreme za mene i klub, 200. derbi… Derbi nosi svoja iznenađenja, a ja se nadam da ćemo mi da prirpredimo to iznenađenje. Idemo jako i hrabro. Cilj je jedan. Kako ćemo proći? Da li uzbudljivom, lepršavom igrom, da li penalima… Ne znam, ali cilj je da prođemo dalje. Derbi nosi svoje čari, videćemo šta će ovaj da donese – izjavio je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here