Vojska Srbije
Vojska Srbije

U toku su završne pripreme za međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“ koje će se od 30. avgusta do 3. septembra održati na vojnim kompleksima „Žiča“ i „Beranovac“ u Kraljevu.

U ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara, koja se po prvi put organizuje u Srbiji, naša ekipa će se nadmetati za titulu najbolje jedinice vojne policije u konkurenciji ekipa iz Kazahstana, Katara, Kipra, Irana i Ruske Federacije, dok će u svojstvu posmatrača učestvovati predstavnici Belorusije, Grčke, Egipta i Mađarske.

Takmičarske ekipe su prethodnih dana stigle u Srbiju i počele sa treninzima i pripremama koje će trajati sve do svečanog otvaranja 29. avgusta na centralnom kraljevačkom trgu. Vojni policajci iz šest zemalja prošli su kroz rigorozne selekcije i takmičenja na nacionalnom nivou, kako bi stekli pravo da brane boje svojih država na finalnom nadmetanju u našoj zemlji.

Vojni policajci takmičiće se u četiri discipline. Prve dve faze realizovaće se 30. i 31. avgusta na vojnom kompleksu „Žiča“ i sastojaće se od takmičenja u gađanju pojedinaca i timova u uslovima koji simuliraju realne borbene situacije. Treća faza nazvana „Patrolna staza vojnog policajca“ na vojnom kompleksu „Beranovac“ 1. septembra biće složeni test veština koju će timovi morati da pokažu prilikom rešavanja taktičkih zadataka svojstvenih njihovoj službi. Na istom mestu, 3. septembra, održaće se završna faza takmičenja – „Trka heroja“ u kojoj će kompletan tim, koji broji pet ljudi, morati da za što kraće vreme pretrči zahtevnu stazu dužine 12 kilometara i savlada 30 prepreka što će biti svojevrstan test fizičke pripremljenosti i timskog duha.

O regularnosti takmičenja, strogom poštovanju propozicija i evidentiranju rezultata brinuće se Glavna sudijska komisija u kojoj će biti predstavnici svih zemalja učesnica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here