Sve je spremno za novi spektakl

0

Poslednji trening pred Valensiju: Košarkaši Crvene zvezde
 

Nekoliko zanimljivosti prati duel Zvezde i Valensije, koji će da odmere snage u meču 3. kola grupe D Evrolige (19.00). Naime, Markus Vilijams trenutno je najbolji trojkaš evropske elite, pošto je u dva meča ubacio sedam šuteva van linije 6,75. Treba istaći da je sjajni Amerikanac u poslednjih šest utakmica Evrolige pogodio barem jednu trojku.

 

Sa druge strane Jaka Blažič je na poslednje četiri evroligaške utakmice imao dvocifren košgeterski učinak. U defanzivi se posebno ističe Čarls Dženkins koji je u čertiri uzastopna meča Evrolige imao barem jednu osvojenu loptu.

 

Trener Dejan Radonjić bio je najzaslužniji za razvoj i veliki uspon sadašnjeg krilnog centra Valensije Bojana Dubljevića. Radonjić je dve godine bio trener Dubljeviću u Budućnosti (2010-2012), kada je Bojan bio izabran u drugu petorku Evrokupa.

 

Kada je reč o dosadašnjim duelima Valensije i Crvene zvezde, Španci su uspešniji pošto iz dva meča imaju isto toliko pobeda. Bilo je to u sezoni 2008/2009 kada su Zvezda i Valensija odmerili snage u LAST 16 fazi Evrokupa. Zanimljivo je da je Rafa Martinez jedini igrač iz sadašnjih sastava oba tima, koji je bio učesnik tog dvomeča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here