Tanjug/AP

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu sve je teža i krvavija – ruske snage svim silama potiskuju ukrajinske borce, a ukrajinska komanda, koja je prebacila na ovaj front desetine hiljada rezervnih vojnika, nastoji da obnovi neke već uništene jedinice.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine povlači sa harkovskog pravca već treću brigadu, koja je zbog velikih gubitaka izgubila borbenu sposobnost.

Prema dostupnim podacima, 57. odvojena motorizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine upućena je na reorganizaciju.

U međuvremenu, pretnja opkoljavanjem nadvila se nad jedinice 71. odvojene brigade rendžera Oružanih snaga Ukrajine, smeštene u zoni visokih zgrada u Volčansku.

Ruske jurišne grupe nastavljaju da potiskuju Oružane snage Ukrajine sa teritorije fabrike agregata, dok istovremeno napreduju na istoku grada. Kad fabrika dođe potpuno pod rusku kontrolu, 71. brigada mogla bi da se nađe u “kotlu”.

Ipak, navode dopisnici, prerano je govoriti da ruske trupe definitivno pobeđuju, jer ukrajinske snage pružaju žestok otpor.

U okolini Lipca, na harkovskom frontu, situacija se nije promenila i vode se teške borbe. Ukrajinske snage napadaju u rejonu Glubokoja, dok ruske snage napadaju u rejonu Lukjanceva. Uglavnom, bez značajnijih rezultata do sada i za jedne i za druge.

Ali u rejonu Zelenoje, ruske jurišne jedinice polako ali sigurno napreduju.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here