Ugledni španski sportski listovi “Marka” i “Mundo deportivo” naslovne strane svojih današnjih izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče preminuo u Madridu u 72. godini.

Naslov “Radomir, te quiero” (Radomire, volimo te) nalazi se na prvoj strani jednog od najuticajnih medija u Španiji, a u samom tekstu ističe se čuvena sezona 1995/1996, kada je Antić sa Ateltiko Madridom osvojio duplu krunu.

Novinar ovog lista Hoze Luis Urtado oprostio se lično od Antića dirljivim komentarom.

– Postoje ljudi koji su rođeni u Žitištu, malenoj zabiti u Srbiji, a bliski su nam kao da su iz Aranhuesa. To je slučaj Radomira Antića. U svim svojim kancelarijama, jedina profesija mu je bila fudbal. Bio je igrač, trener, selektor i komentator. Jedino nije bio predsednik. Zato što to nije ni želeo – napisao je poznati madirdski novinar.
Na naslovnoj strani “Mundo deportivo” uz Antićevu fotografiju stoji naslov “Se va un grande” (Otišao je velikan), a u tekstu se takođe podsećajući na uspeh legendarnog trenera sa “jorgandžijama”.

– Obukao je trenerku i u njoj stigao do najvećih visina. Jedini je čovek u istoriji koji je određivao sastave Reala, Barselone i Atletika. Sveto trojstvo. Radio je sa maršalima zavera, predsednicima Mendozom, Hilom i Gasparom. Bio je to put prepun zamki kao rtani front u Vijetnamu, ali ih je on prolazio kao kapetan mirnoće i general fudbala – potencira Urtado.

View this post on Instagram

#LaPortada Radomir, te quiero ❤

A post shared by MARCA (@marca) on

Odlazak Antića obeležili su i list “As” i katalonski “Sport”, kao i Mundo Deportivo kojikonstatuje da je otišao velikan.

Legendarni stručnjak ostavio je neizbrisiv trag na Pirinejima, jer je jedini trener u istoriji koji vodio tri najveća kluba u Španiji: Atletiko Madrid, Real i Barselonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here