R. Erceg
Zajednička fotografija pre početka meča

U 3. kolu lige veterana Južnih distrikta Sidneja, Orlovi su ugostili debitantsku plavu ekipu FK Beograd i u istinskom derbiju trijumfovali sa 4:2.

Domaćini su bratski dočekali goste iz komšiluka i od prvog momenta sve je mirisalo na dobru atmosferu i 90 minuta dobrog fudbala. Ovo je bio prvi susret dva tima, jer je “plava” ekipa Beograda oformljena tek ove godine, dok su se Orlovi lani u svojoj debitantskoj sezoni domogli Velikog finala.

Uigrani Orlovi su raširili krila od samog početka. Kontrolisali su igru na sredini terena i zaustavili sve prilaze golu, a blistali us u napadu. Alen Pupovac je u jednoj od akcija probio po krilu i centrirao, a Dražen Kužet je glavom spustio loptu na gol liniju, gde je golman Beograda uspeo da je odbije, ali samo do Steve Jokića koji ne promašuje – 1:0.

Do kraja poluvremena raspoloženi Jokić je briljirao i postigao je još dva gola za visokih 3:0. S druge strane, Beograđani su se oslobađali kako je utakmica odmicala i uspeli su da stvore nekoliko polušansi.

U nastavku su Orlovi malo spustili gard, a gosti zaigrali mnogo angažovanije i smanjili prednost na 3:1 golom Darija Jelića. Osokoljeni brzim golom i nesmotrenim potezom Miljana Pozdera, koji je igrao rukom u svom šesnaestercu nakon šuta Nikole Zonjića, gosti su dobili šansu da se sa bele tačke vrate u meč.

Siguran sa “kreča” bio je iskusni veteran Marko Tešnjak-Šuster i u tim trenucima, pri rezultatu 3:2, krenuo je pravi fudbalski megdan.

Orlovi su shvatili ozbiljnost situacije i zaigrali mnogo bolje. Ređale su se šanse, ali kao da je het-trik junak Jokić izgubio koncentraciju na poluvremenu, pa je propustio priliku da se još par puta upiše u strelce.

Međutim, iz jedne sjajne kontre Jokić se opet našao u šansi, ali je oboren s leđa od strane Darija Jelića. Sa 11 metara pribran je bio Slobodan Milanko i neodbranjivo poslao loptu u njemu omiljenu stranu gola za konačnih 4:2.

S ovom pobedom Orlovi su ostali na vrhu tabele s maksimalnim učinkom u dosadašnja tri prvenstvena kola. Rame uz rame sa Orlovima stoji Bosli Sports, koji je sa 2:0 pobedio “crveni” tim Beograda posle velike borbe.

Stevo Jokić postiže prvi gol

Prvomajsko slavlje uz kotlić

Utakmica je odigrana na 1. maj, Praznik rada, pa je i protekla u pravoj prvomajskoj atmosferi. Za istinski praznični ambijent potrudio se Aleksandar Gulić, koji je kuvao riblji kotlić još od ranih popodnevnih časova, dugo pre početka meča.

Sve je bilo spremno za gozbu na kraju meča, kada su se dve grupe igrača okupile i isprobale specijalitet majstora kuhinje i poznatog lovca lovačkog kluba “Zastava”.

Nikola Zonjić u duelu sa Miljanom Pozderom

Skup fudbalskih znalaca

Novi tim “plavih” u FK Beograd predvodi bivši internacionalac Milan Šušak, koji je oko sebe okupio nekolicinu starih prijatelja i iskusnih bivših profesionalca kao što su Nikola Zonjić i David Petrović.

Sam Šušak je bio van stroja na ovoj utakmici, kao i nekolicina saigrača, ali do kraja sezone svi u taboru “plavaca” se nadaju da će povrede da se saniraju i da će ovaj novooformljeni tim biti uigraniji nego sada na početku prvenstva

Gladanac odnosi loptu ispred Jelića

Šest timova sa Balkana

U ligi veterana ove godine se takmiči deset timova. Od toga, čak šest ekipa vuku korene iz bivše Jugoslavije, ili kako bi se to danas reklo, iz “regiona”. Uz Orlove, te pomenuta dva tima Beograda, tu je i FK Bonirig, doduše sastavljen od stranih fudbalera.

U ligi su tako čak četiri srpska tima, a društvo im prave bosanska ekipa FK Bosi Liverpul i hrvatska ekipa Sidnej Juniors. Uz ovakav ešalon fudbalera sa Balkana, svakako je zagarantovan veliki broj “ljutih” derbija u ostatku sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here