Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Marko Simonović, bio je na korak od povratka među crveno-bele, ali se jedan čovek usprotivio i dogovor je propao.

Umesto toga usledio je transfer u Ljubljanu, pa zatim u Unikahu u kojoj je i sada i čeka da se reši situacija oko završetka sezone u ACB ligi.

– Kad sam završio epizodu u Zenitu, ušao sam u pregovore sa Zvezdom. Ja imam sjajne odnose sa gospodinom Čovićem i brzo smo sklopili dogovor oko svega. U pitanju je bio višegodišnji ugovor, ideja da u Zvezdi završim karijeru. Ipak, na kraju se priča nije realizovala zbog trenera Milana Tomića. On se usprotivio mom dolasku i tu se sve završilo, izjavio je Simonović za Sport klub.

Tomić se nije dugo zadržao na Malom Kalemegdanu.

– Mi smo profesionalci, svesni smo da te neki trener voli, a neki ne, i moramo da idemo dalje. Žao mi je što se nisam vratio, naravno, svi znaju koliko volim Zvezdu i da sam uvek davao sve od sebe za klub. Veliki sam zaljubljenik u Zvezdu, ali šta je tu je. Možda bude nove prilike u budućnosti, ko zna.

Simonović pomno prati sva dešavanja u ABA ligi i smatra da ne bi bilo pravedno Partizanu dodeliti titulu.

– To ne bi bilo pravedno. Vidite da se retko gde proglašava šampion u takvoj situaciji, gotovo nigde. Evo, u VTB ligi, koja je među najjačima u Evropi, tamo nije bilo šampiona. I zaista ne kažem to zato što sam igrao u Zvezdi, pa sam sad nešto protiv Partizana. Oni jesu imali dobru sezonu, prvi su, ali situacija je svuda jako teška. Mišljenja sam da se ne treba proglasiti šampion, ako se ne nastavi sezona, zaključio je reprezentativac Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here