Srbija Voz
Brzi voz "Soko"

Železnica je dobila građevinsku dozvolu i sve je spremno za početak radova na izgradnji moderne stanične zgrade u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

“Uradili smo betonsku konstrukciju u Prokopu i stavili stanicu u funkciju glavne železničke stanice. Ima šest perona i 10 koloseka, površina ove betonske konstrukcije je 50.000 kvadrata i stvoreni su uslovi da krenu radovi sa glavnom železničkom zgradom”, rekao je Momirović Tanjugu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da bi radovi na zgradi mogli da krenu već 8. avgusta, a ministar Momirović kaže da će radovi vrlo brzo početi i da će uskoro biti i svečano obeležen početak radova.

Istakao je da će Beograd dobiti jednu od najlepših stanična zgrada sa, kako je rekao, avangardnim komercijalnim sadržajima, kao i da će sve biti gotovo, kako je i najavio predsednik Vučić, do kraja 2023. godine.

“Ovo je kapitalni projekat za celu državu i uveren sam da ćemo do kraja 2023. godine imati jednu od najlepših železničkih stanica u Beogradu i da će ovaj deo grada početi da se razvija na drugačiji način”, naglasio je ministar.

Kaže da je uloženo mnogo vremena u pripreme za početak tog projekta, koji će biti na ponos Beograda.

Potpuno smo spremni da železnicu uvedemo u novi vek železničkih investicija, rekao je Momirović i istakao da će železnica postati domantan vid saobraćaja i da će se tek pokazati njene vrednosti, kada je reč o brzini i kvalitetu putovanja, ali i po pitanju ekologije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here