Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 minuta igra finale plej-ofa Lige nacija na Marakani protiv selekcije Škotske, a pobednik ovog duela igraže i na Evrpskom prvenstvu 2021. godine. 

Izabranike selektora Tumbakovića samo jedna pobeda deli od velikog uspeha i plasmana na Evropsko prvenstvo, prvi put posle dvadeset godina i prvi put kao Srbija.

Taako će svi navijači moći da prate odlučujući duel dve selekcije, koji će prenositi samo jedna televizija – Nova S.

Ko sudi meč?

Glavni sudija je Španac Antonio Mateu Laoz, pomoćnici su Pau Sebrijan Devis i Roberto del Palomar, četvrti sudija je takođe Španac, Ksavijer Estrada Fernandez.

Kao što je ranije i najavljeno, za ovaj duel koristiće se VAR tehnologija. Za VAR su zaduženi Alehandro Ernandez i Rikardo de Burgos Bengoečea.

Kada je reč o sastavima, udarna igla u napadu Srbije ponovo će, najverovatnije biti Aleksandar Mitrović, iza njega bi, slično meču protiv Norveške, trebalo da budu Tadić i Sergej Milinković-Savić, dok bi na sredini terena trebalo da se nađu Gudelj, Maksimović i Lazović.

Umesto Dmitrovića, koji je bio standardan na većini mečeva reprezentacija, na golu bi trebalo da se nađe Rajković koji je u odličnoj formi.

Sastavi: 

Srbija (3-5-2): Rajković, Milenković, S. Mitrović, Kolarov, Lazović, Ristić, Gudelj, Maksimović, Tadić, Milinković Savić, A. Mitrović

Škotska (3-5-2): Maršal, Mektomini, Galager, Tirni, Palmers, Robertson, Džek, Mekgregor, Mekgin, Kristi, Dajks.

Povređeni i bolesni igrači: 

Svi igrači Srbije koji su stigli na okupljanje su spremni za utakmicu, što je i sam selektor Tumbaković potvrdio. Međutim, Orlovi će biti lišeni pomoći Filipa Đuričića koji ima koronu i Đorđa Despotovića koji je zbog povede ostao u Rusiji da se leči. Takođe, i Luka Milivojević izostaje zbog korone koja mu je otkrivena u Srbiji.

S druge strane, krilo Njukasla Rajan Frejzer i defanzivac Noriča Grant Henli neće moći da pomognu Škotima zbog povreda.

Međusobni dueli: 

Ove dve selekcije su odigrale ukupno 10 međusobnih mečeva. Srbija je dobila dve, Škotska isto toliko, dok je šest završeno bez pobednika. Poslednji put su se sastali u kvalifikacijama za SP 2014. godine. U Glazgovu – 0:0, u Novom Sadu pobeda Srbije rezultatom 2:0.

Reč selektora: 

Pre ovog duela, i jedan i drugi trener, bili su optimisti, ali se u izjavama koje su dali osećala velika doza opreza.

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije:

-Svi su spremni za duel sa Škotskom i nemam nikakvu dilemu oko startnih 11. Voleo bih da cela Srbija diše istim plućima. Želja mi je da tako bude, da reprezentaciju približim narodu. Ako stvarno dišemo istim plućima, onda je to ozbiljna podrška za našu utakmicu.

Stiv Klark, selektor Škotske:

– Kada idete na svaku utakmicu, kažete igračima da bi trebalo da daju sve od sebe. Ali, kada je ovaj meč u pitanju, koji ima ogroman značaj, ne morate igračima ništa da kažete. Njima je sve jasno. Svesni su da kod ovakvih utakmica ako odu sa terena, a da nisu dali sve od sebe, nikada neće preboleti tu noć. Izađeš na teren, daš sve od sebe, učiniš sve što možeš i tek tada možeš da se nadaš da će ti fudbalski Bogovi podariti malo sreće, da će ti se nasmešiti i da ćeš tako doći do rezultata koji želiš.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here