EPA-EFE

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, zakazivanje termina za avgust počelo je 30. jula, a trenutno su svi termini za testiranje na koronavirus, na lični zahtev građana, popunjeni.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na Covid-19 (PCR) na lični zahtev građana, a
svi termini do 20. avgusta su popunjeni, navodi se na sajtu Zavoda.

Zakazivanje ponovo počinje 18. avgusta, a termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju.

Slobodnih termina ima za serološko testiranje na antitela, koje je takođe moguće zakazati od 30. jula.

Privatne laboratorije jesu, kako je navela zamenica direktora Instituta Batut dr Darija Kisić Tepavčević, u poslednjim nedeljama iskazale zainteresovanost i njima je omogućeno da rade serološka ispitivanja, a za PCR svim laboratorijama koje su uložile zahtev da to rade, u osam je dostavljeno šta treba da ispune.

Trenutno je bez ovih uslova moguće ući jedino u Tursku, Egipat, BiH, Albaniju, Meksiko, Ukrajinu, na Maldive, Jamajku, Island i Tanzaniju, gde se može desiti da vam po dolasku traže da uradite brzi test.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here