Banka Poštanska štedionica a.d.
Predsednik Bojan Kekić i članovi Izvršnog odbora Banke

Banka Poštanska štedionica svečano je u Narodnom pozorištu u Beogradu obeležila stogodišnjicu postojanja i neprekidnog rada.

Veliki jubilej i uspešni rezultati koje ova banka ostvaruje bili su povod za još jedno podsećanje na tradicionalne vrednosti koje odlikuju Banku Poštanska štedionica već više od jednog veka i čija je najvažnija misija briga za svakog klijenta, državu i društvo.

Predsednik Izvršnog odbora Bojan Kekić istakao je da je kontinuirani rast, koji Banka Poštanska štedionica poslednjih godina beleži u svim segmentima, temelj poslovanja i u novom veku Banke.

Banka Poštanska štedionica šestu godinu zaredom ostvaruje pozitivne rezultate: dobit, kontinuirani rast bilansne sume, kreditnog portfolija i depozita. U periodu od 2016. do 2022. bilansna suma je više nego duplirana, kreditni portfolio povećan je gotovo pet puta, dok su ukupni depoziti uvećani više od 2,5 puta.

– U cilju obezbeđivanja dostupnosti naših proizvoda i usluga što širem krugu klijenata, uz slogan “Još bliže vama” širili smo i našu poslovnu mrežu. Otvorili smo više od 100 novih ekspozitura i samostalnih šaltera i uveli u rad mobilne ekspoziture. Svih ovih rezultata i kontinuiranog rasta ne bi bilo bez timskog rada Skupštine, Upravnog i Izvršnog odbora Banke, a pre svega zaposlenih kao i naših klijenata. Kao kruna rada i zalaganja svih 2.600 zaposlenih, Banka je ove godine odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge i postignute rezultate u javnim i privrednim delatnostima, a povodom 100 godina postojanja – rekao je Bojan Kekić i poručio:

– Ovo je tek prvih 100 godina Banke, tek jedan vek postojanja, odgovornosti i sigurnosti. Postavili smo dobre temelje za sigurniju i bolju budućnost.  Ulaskom u 101. godinu Banka šalje jasan signal da će u narednom periodu nastupati još stabilnije i jače. Naša obaveza kao državne banke sa jasno artikulisanim državnim interesom je da budemo izlog države, u kojem se vidi koliko lepih i dobrih usluga građanima može da bude pruženo i kolika je sigurnost svakoga ko u nju kroči.

Zvanice Banke u Narodnom pozorištu u Beogradu

U hronologiji Banke Poštanska štedionica mnogo je datuma na koje je, od osnivanja 1921. do danas, ova finansijska institucija pisala istoriju svoje modernizacije i razvoja, ali i domaćeg bankarstva, uvek na dobrobit klijenata. Gosti u Narodnom pozorištu imali su priliku da zajedno sa umetnicima na velikoj sceni putuju kroz ceo jedan vek u kojem je Banka poslovala.

Jubilarni zlatnici Banke Poštanska Štedionica

Povodom veka postojanja i rada Banke Poštanska štedionica, uručena su i specijalna priznanja – jubilarni zlatnik Banke, za izuzetan višegodišnji doprinos razvoju, uspešnom poslovnom rezultatu i društvenoj promociji Banke.

Pesma Moja zastava – Hor Čarolija i Nina Radulović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here