Svečari u Galaksiju: Prvo ovacije Bekamu i njegovoj statui, a onda Zlatanu i njegovom golu (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Bekam ispred posvete svom delu u Galaksiju

Severnoamerička soker liga (MLS) počela i pobedom tima iz Los Anđelesa protiv Paunovićevog Čikaga (2:1).

U susretu dva kluba koji se u prošloj sezoni nisu domogli plej-ofa pobedio je domaćin, kome je doigravanje bilo izmaklo u poslednjem kolu. Galaksi je na svom stadionu, podsećamo, vodio protiv otpisanog Dinama iz Hjustona s 2:0 u prvom poluvremenu, a u drugom je primio tri gola.

I u prvoj utakmici u novoj sezoni se desio preokret na Galaksijevom igralištu, ali na radost 26.000 njegovih navijača. Čikago je poveo u 49. minutu preko napadača Saopnga, koji je pre nekoliko dana pristupio timu trenera Veljka Paunovića. Izjednačio je half Danijel Steres u 68. minutu, a pobedu je doneo švedski as Zlatan Ibrahimović u 80.

U gostujućem timu Aleksandar Katai je zamenjen u 68. minutu, a 20-godišnji ofanzivni vvezista Đorđe Mihailović, naše gore list, koji je nedavno protiv Paname debitovao u američkoj reprezentaciji, bio je na terenu do 77. Nemački as Bastijan Švajnštajger je odigrao ceo meč.

Katai u duelu s igračem Galaksija Karaskom

Uoči susreta je ukazana počast proslavljenom engleskom fudbaleru Dejvidu Bekamu (43). Dobio je grandioznu statuu ispred stadiona.

U Galaksiju je bio od 2007. do 2013, a klub ga je za to vreme triput pozajmio da odigra drugi deo sezone u evropskom fudbalu. Prva dva puta je pao dogovor s Milanom (2009. i 2010), a zatim s Pari Sen Žermenom (2013), u kojem je i završio karijeru.

Na svečanost je došao sa suprugom Viktorijom. Posle su posmatrali utakmicu iz VIP lože.

– Moja vezanost za ovu ligu i zemlju prevazilazila je ono što je bilo na terenu. Uvek mi je bila želja da ovde dam svoj pečat i pomognem da ova liga napreduje. Mislim da smo imali uspeha, ali pred nama je još dug put. Ipak, postigli smo mnogo u proteklih deset godina – izjavio je Bekam, čiji bi Inter iz Majamija, novi klub u kojem ima vlasništvo s drugima, trebalo da zaigra u MLS ligi dogodine.

Govorio je i Robi Kin (38), nekadašnji irski reprezentativac, koji je s Bekamom igrao u Galaksiju od 2011 (bio do 2016).

Bekam i supruga mu Viktorija ispred statue

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here