B. C.
Ambiciozan plan: Zoran Popov sa igračima Svetog Đorđa na dodeli šampionskog pehara

Dani šampionskog slavlja u Vilavongu nisu prošli, a ambiciozna uprava “Svetog Đorđa“ na čelu sa Zoranom Popovim odlučila je da povuče novi hrabar potez.

Čelnici trenutno najuspešnijeg fudbalskog kluba srpske zajednice na prostorima Australije, odlučili su da podnesu zahtev za prijem u Drugu Premijer ligu Kvinslenda (FQPL2), novoformirani stepenik ka najvišem rangu takmičenja u ovoj saveznoj državi – NPL Kvinslend.

“Želimo da obavestimo sve naše igrače, članove kluba i navijače, da je ‘Sveti Đorđe’ podneo aplikaciju Fudbalskom savezu Kvinslenda za učešće u Drugoj Premijer ligi u sezoni 2021. Imajući u vidu naše poslednje uspehe, kao i opšti uspon našeg kluba, Upravni odbor se odlučio na ovaj korak na putu ka svom cilju da dostigne najviši nivo fudbala u državi”, navodi se u zvaničnom saopštenju “svetaca”.

Fudbalski savez Kvinslenda obavestio je javnost da je ukupno 15 klubova poslalo prijave za učešće u FQPL, koja će od ove godine biti spona između NPL Premijer lige Kvinslenda i regionalnih liga iz kojih klubovi do sada nisu mogli da ulaze u državni rang.

Pored Svetog Đorđa, iz Premijer lige Brizbejna aplicirali su u Bejsajd junajted, Brizbejn Najts, Kabultur, Sentenari Stormers, Grendž Tistl, Taringa Rovers, Nort Star i Gep, dok su iz drugih regionalnih liga prijem zatražili Kumera, Medžik junajted, Maunt Gravat, Samford Rendžers, Virdžinija junajted i Vilouburn.

Odluku o učesnicima novog takmičenja, koje će biti na trećem nivou fudbalske piramide Kvinslenda, čelnici FQ doneće posle pregledanja i detaljne analize svih aplikacija. Kojih osam klubova će dobiti priliku da se nađu među ukupno 12 budućih učesnika ovog takmičenja, biće saopšteno u petak 27. novembra.

Držimo palčeve da “Sveti Đorđe“ i petu godinu zaredom zaigra u višem rangu, jer ovaj klub to po svemu i zaslužuje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime