Svedočanstva doseljeništva

0

Cilj projekta je, kako se ističe, očuvanje životnih svedočanstava jedne generacije, koje grad Beč ne želi da izgubi.

 

Beč počinje da prikuplja zbirku migracijskih priča: "Svaki Bečlija i svaka Bečlijka imaju svoju biografiju i svako od njih je deo istorije grada"
 

"Svaki Bečlija i svaka Bečlijka imaju svoju biografiju i svako od njih je deo istorije grada. Migracija je odlučujuće obeležila Beč i krajnje je vreme da bude u skladu sa tim i dokumentovana", objasnila je ministarka za pitanja integracije u vladi grada Beča Sandra Frauenberger.

Zbirka će biti organizovana u saradnji sa Magistratskim odeljenjem 17 i Bečkim muzejom.

"Postavka Bečkoj muzeja sa više od milion objekata, predstavlja kulturnu baštinu našeg grada. Važan deo toga su naravno životna svedočanstva Bečlijki i Bečlija sa pričom doseljeništva", naglasio je gradski ministar za kulturu Andreas Mailat Pokorni ukazujući na istorijski relevantnost teme.

Traže se učesnici u ovom projektu, koji će od jeseni 2014. godine do sredine 2016. da izrade detaljni koncept i sakupe objekte koji odgovaraju muzejskim standardima.

 

Traže se objekti relevantni za muzej iz Turske i bivše Jugoslavije, odnosno životna svedočanstva "gastarbajterske migracije".

 

Tender će biti dostupan narednih dana na linku www.gemeinderecht.wien.at/recht/gemeinderecht-wien/vergabeverfahren/index.html abrufbar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here