Svedok na suđenju Ivanoviću: Vojska SRJ me izbacila iz kuće

0

Beta/S. Đ./EV
Svedoci naširoko i naokolo, a on čeka: Oliver Ivanović
 

Svedok Isa Mustafa je naveo da je živeo u Njegoševoj ulici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odakle su ga pripadnici Vojske izbacili 14. aprila 1999. godine sa celom porodicom.

Mustafa, radnik Kosovske elektroenergetske kompanije i bivši fudbalski sudija, detaljno je opisao događaj odgovarajući na pitanja tužioca Cezara Mihalčuka.

Pored Ivanovića za zločine nad Albancima 1999. i 2000. godine optuženi su nekadašnji oficir MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović.

Posle iskaza svedoka određena je pauza na ročištu.

– Proces je na samom početku i bojim se da će saslušanje oba svedoka trajati duže nego što smo mi predviđali, obzirom da tužilac ide u detalje koji se čak i ne tiču optužnice jer za dva sata nismo stigli ni blizu suštine optužnice koja tereti Ivanovića – rekao je jedan od advokata odbrane Ljubomir Pantović.

Svedok: Ivanović bio vođa parapolicijske jedinice

Svedok optužbe Isa Mustafa optužio je Ivanovića i da je 1999. godine bio vođa srpske paravojne policijske jedinice, te da je odgovoran za smrt četiri albanska civila 14. aprila 1999. godine. Svedok je opisao i nacrtao šta se toga dana dešavalo u njegovoj kući i dodao da je od devetoro njegovih rođaka, četvoro pogubljeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here