Posle remija sa Španijom na startu Evropskog prvenstva, fudbaleri Švedske upisali su u Sankt Peterburgu pobedu i savladali Slovačku sa 1:0 u meču Grupe E na Evropskom prvenstvu u fudbalu. 

Od samog starta meča Švedska je bila silovita i napala rivala, ali bez konkretnog učinka. Slovaci su uspeli da izdrže nalet Skandinavaca i do sredine poluvremena potpuno okrenu stanje stvari na terenu. Tako su do kraja prvih 45 minuta napali. Kuckin šut je amortizovala gudta odbrana Šveda, potom je i Duda promašio loptu posle sjajne kombinacije… Promene rezultata nije bilo.

U nastavku, Švedska je ponovo bila bolji rival na terenu. Tako je u 60. minutu viđena fantastična odbrana slovačkog čuvara mreže posle najbolje akcije Šveđana na meču. Seba Larson je centrirao, Berg u skoku bio kratak, ne i Ludvig Augustinson, čiji je udarac glavom maestralnom paradom zaustavio golman Njukasla! Sjajna intervencija.

Nastavili su Šveđani sa napadima, pa je tako, u 76. minutu, sjajni Isak je pobegao odbrani Slovaka, stigao do lopte pre Dubravke, ovaj ga je srušio, a sudija bez ikakve zadrške duvao u pištaljku – jedanaesterac! Precizan je bio Emil Forzberg.

Do kraja, Slovaci su pokušali da dođu do izjednačenja, ali je rezultat ostao nepromenjen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here