J. Gajeskov
Kao u košnici: Saborni hram Svetog Đorđa u Kabramati

U nedelju, 15. marta ove godine, na praznik posvećen svetom sveštenomučeniku Teodotu Kirinejskom i u drugu nedelju posta koja je posebno posvećena svetom Grigoriju Palami arhiepiskopu Solunskom, naša svetinja u Kabramati bila je prepuna vernika.

Svetu liturhiju u Sabornom hramu Svetog Georgija služio je episkop Siluan, sasluživali su gost iz Beograda visokoprečasni prezviter dr Oliver Subotić, ovdašnji parosi prote Đuro Đurđević i Nikola Bilić, prota Dragoljub Pantelić iz Balarata, protođakon Petar Mrakić i đakon Miloš Raketić, sekretar Eparhije, a odgovarao crkveni hor.

Jevamđelje je čitao protođakon Petar, Apostole čitao ipođakon Veljko Mrakić, a propovedao otac Oliver iz otadžbine, koji je došao da održi nekoliko predavanja po svim gradovima Australije.

Bilo je na desetine i desetine vernika koji se pričestilo, Beležimo podatak da su na liturgiji prisutni bili i učenici Srpske nedeljne škole „Vuk Karadžić” iz Kabramate, kao i čika Savo Kovačević koji je zašao u 102. godinu života.

Posluženje

Posle verskog dela većina vernika na čelu sa sveštenstvom okupili se u parohijskom domu, gde su sestre ovdašnjeg Kola srpskih sestara i ovom prilikom pripremile bogato posluženje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here