Svetinjama u pohode

0

Spremni za polazak: Okupljanje ispred hrama u Frankfurtu
 

– Deca, njih desetoro uzrasta od 8 do 15 godina, tokom radne ekskurzije obići će istorijske i kulturne znamenitosti Srbije. Posetićemo manastire na Fruškoj gori. U planu je i obilazak Novog Sada i Petrovaradina, zatim Topole i Oplenca, Beograda. Ići ćemo, naravno, u Hram Svetog Save, na Kalemegdan. Posle Beograda predviđen je odlazak u zapadnu Srbiju, gde se nalaze istorijska mesta iz Prvog svetskog rata. Posetićemo selo Tekeriš pod Cerom, mesto gde se odigrala čuvena Cerska bitka – kaže nam Radosav Ignjatović – čika Đura, učitelj ćirilice.

Jedna od najvažnijih destinacija biće manastir Studenica i naravno Tršić, rodno mesto Vuka Karadžića, reformatora jezika i ćirilice.

– Ovaj projekat je višestruko koristan za decu. Imaju priliku da na licu mesta upoznaju istoriju Srbije i naše svetinje. Siguran sam da će mojim sinovima Filipu i Davidu ovo putovanje ostati zauvek u sećanju – kaže za "Vesti" Goran Milaček iz Bad Nauhajma.

Mesto okupljanja pred polazak bio je Hram Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu gde su polaznici pomolili i dobili blagoslov za srećan put u Srbiju od oca Simona Turkića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here