Svetom Stefanu u slavu i čast

0

Najnovi primer je hramova slava, sa 250 prisutnih obeležena i proslavljena minule nedelje. Hram popunjen do poslednjeg mesta a uz božanstvene zvuke hora, svečarsku liturgiju je služio protonamesnik Dragan Čolaković. Slavsko znamenje pripremio je Vojo Drašković a deo slavskog kolača preuzeo je Branislav Bošković, kum za sledeću godinu. O duhovnom zaštitniku svetom Stefanu, nadahnuto je govorio otac Dragan i ne znamo ni po koji put izgovorio hvala svojim parohijanima za sva dobra svetom Stefanu u slavu i čast.

Kum Drašković pozvao je prisutne u parohijski dom za trpezu ljubavi, da bi na vratima svakog pojedinačno pozdravio. Tihim zvucima orkestra "Miće Nišlije" bio je znak da slavlje počinje. Trpeza kao u starom zavičaju, na kojoj nije nedostajalo ništa, što se drevnih običaja tiče.

Na slavi i konzul

Vredno je napomenuti da je svečarskom događaju prisustvovao i Nebojša Košutić generalni konzul Srbije iz Diseldorfa. On je domaćinima poželeo da slave svečarske događaje sve dok budu Srbi boravili na ovim prostorima.

Kulturno-umetnički deo programa, realizovao je ansambl Kolo uz podršku najlepše Zore iz Ratingena. "Odveli" su goste u Leskovac i okolinu, da bi u drugom delu programa izveli igre iz Dimitrovgrada i Šopske.

Burni aplauzi bili su zahvalnica za 50 učesnika popularnog ansambla koji od osnivanja deluje pod okriljem CO Sveti Stefan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here