Pixabay

Trećeg četvrtka novembra meseca, širom sveta, obeležava se praznik Svetski dan filozofije. Kulturno udruženje Nova Akropola iz Beograda, pridružilo se ovoj globalnoj inicijativi za podizanje svesti o većoj potrebi za jedinstvom i solidarnošću, kroz online manifestaciju “Dani filozofije 2021 – Ideje i ljudi koji su pokretali svet”.

Ovo udruženje organizuje niz predavanje posvećenih ideji čovekovog razvoja i buđenja njegovih humanih potencijala.

Filozofija je uvek nastojala da dosegne odgovore na aktuelna pitanja čoveka i čovečanstva. Danas živimo u vremenu strepnji i neizvesnosti, opterećeni pitanjima koje se tiču budućnosti. Posegnućemo za bogatom riznicom mudrosti koja nam dolazi iz prošlosti, za onim što je baštinilo iskusto čitavog čovečanstva, u potrazi za odgovorima koji se tiču budućnosti.

Pravo na ovakav pristup nam može dati sposobnost povezivanja prividno nepovezanih epoha, uviđanja modela cikličnosti, kao i svest o tome da je istinska priroda čoveka ista. Da je bila ista u svim epohama, teritorijama, narodima i religijama. Platon bi možda rekao da je potrebno poseći za Dobrim, Lepim, Istinitim i Pravednim, navode iz ovog kulturnog udruženja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here