EPA/Dean Lewins
Novak Đoković

Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu i potom deportuju Novaka Ðokovića glavna je vest u svim svetskim medijima.

Australijski mediji uglavnom podržavaju odluku Federalnog suda, a neki idu tako daleko da su u obraćanju Ðokoviću koristili psovke preko naslovne strane.

Španska Marka donosi analizu Matsa Vilandera koji kaže da se nalazi u stanju šoka i da odluka o deportaciji Ðokovića može da promeni istoriju tenisa.

Engleski Bi Bi Si (BBC) donosi reakciju nekada prvog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja, koji je podržao Novaka Ðokovića, rekavši da ga veoma poštuje i da ceni sve što je učinio za tenis.

Britanski javni servis bavi se i analizom narednih turnira na kojima će najbolji svetski teniser moći da nastupi.

Agencija Rojters donosi izjave brojnih tenisera i teniserki, koji su u velikom broju podržali Novaka Ðokovića.

Na stranu najboljeg svetskog igrača stali su srpski teniseri u Melburnu, predvođeni Miomirom Kecmanovićem, potom Vasek Pospišil, Sergej Stahovski, Džon Izner, Aliz Korne.

Francuski L”Ekip donosi tekst Žilijena Rebulea u kome autor konstatuje da je Ðoković izgubio bitku.

– Najbolji igrač na planeti morao je da se pokloni svetu kakav poznajemo. Izvanredan nivo tenisa koji proizvodi i legenda koju piše ne postavljaju ga ni iznad zakona ni iznad ljudi. Gotovo božanska aura i samopouzdanje, to je veličanstveno, sija. A ponekad je zaslepljujuće – kaže se u tekstu izveštača L’Ekipa iz Melburna.

Londonski Tajms konstatuje da je saga o Ðokoviću konačno završena i bavi se analizom ko bi mogao da nasledi devetostrukog šampiona u Melburnu.

Logično, najveće šanse se daju Danilu Medvedevu i Aleksandru Zverevu, koji igraju sjajno na tvrdoj podlozi.

Rafaelu Nadalu nije jedan od kandidata za trofej, jer je u karijeri samo jednom bio šampion Australijen opena, daleke 2009. godine.

13 COMMENTS

  1. Sta da se kaze? Osramotio se bez razloga. A mogao je da bude dobar primer svima onima koji misle da polozaj donosi privilegije.

  2. O čemu pričaš ti? Osramotio!? Čovek je dokazao celom svetu da niko nema pravo da nam nametne bilo šta što se kosi sa našim stavovima i izborima u životu! Ovo nema veze sa vakcinom.

  3. Ноле волимо те.А ово нема везе са вирусима јер је све измишљено.Кенгурима…срам вас било, али ви сте фашисти.Амин!

  4. MA ST PRICATE ??
    IVKOVIC JE U PRAVU .

    NOVAK SE OSRAMOTIO JER JE MULJAO SA PAPIRIMA I TO JE TAKO .

    DA SE VAKCINISAO KAKO DOLIKUJE NEKOME KO PUTUJE PO CELOM SVETU I TAKO DAO PRIMER DRUGIMA I DA NIJE MULJAO SA PAPIRIMA ZAJEDNO SA OVIMA STO SU MU DALI SMULJANE PAPIRE NEBI DO OVOGA SVEGA NI DOSLO TACKA.

  5. A OSIM TOGA STA JE ON TO DOKAZAO CELOM SVETU ?
    STA LUPETATE OVDE ???

    IZLETEO JE NAPOLJE I NE IGRA VISE .

    DA NIJE IZLETEO NAPOLJE I OSTAO DA IGRA ONDA BI SE MOGLO RECI DA JE NESTO DOKAZAO A OVAKO SI JE SAMO NANEO STETU

    • svi lupaju, ali ti si prolupao nacisto, ili nisi uzeo terapiju na vreme? Ti si strucnjak za validnost papira na koje btw sud nije imao zamerke, nego je presudio da je njegov uticaj opasan na stanovnistvo koje je 95% revakcinisano, pa tako ispada da je zapravo opasan za onih 5% ?? Kako malo mozga ili previse zla cuci ispod kose pojedinaca? Bavi se cinjenicama ako imas kapacitet za to, Australija mu je dala medicinsko iziuzece, i dodelila vizu bez koje ne bi mogao ni u avion da udje, ali ocito da je AO lose procenio ili je ucestvovao u reziji da se onemoguci da osvoji 10. titulu jer bi onda morali bistu da mu prave, a to bi vec bilo previse zaista za englesku krunu.

  6. NOVAK, SAMO NAPRED!

    Đokoviću, ljudski i tenijski čarobnjaku, ovo što se tebi desilo u čudnoj i neljudskoj Auatraliji niti je ljudski ni korektno.Ti si teniser, a ne političar, a ta nakaradna politička Australija tebi , a i nama-tvojim fanovima nanela strašnu bol. Nole, glavu gore, pusti idiote, a ti ideš dalje. Antiljudskog i idiotskog osoblja, koji bez razloga se tebi svete ostati ili pašće sa te pozicije kao najveći idioti nedorasli i neljudi. Nole, održi svoju anatomiju, dobrog, jakog i blagodetnog sportista i čoveka. Srećno Nole, a ovi koji rade protiv tebe nek se nose u pizdu materinu. Oni ni su za ovu zemlju, nego van nje. Novak uvek si dobrodošao u svojoju zemlju Srbiju, ona je najbolja.

  7. Zalosno je sve ovo! Ali mi jedno nije jasno! Sam sam se iskidao i branio Djokovica na svim kanalima i sedeo do kasne sate i pratio sudenje i krstio se sta od nevinog coveka urade. E sad! Moje pitanje! Gde je nas sportski svet, pocevsi od tenisera pa do fudbalera do gimnasticara a da ne pricam o politicarima. Zasto niko nije stao u podrsku Djokovicu? Od sad samo za Djokovica navijam vi ostali neznam sta da kazem osim Bruka!

  8. Ovo je bila klasicna sacekusa za Noleta na koju je nazalost nasjeo. Ona hrkulja od australiskog skota koja mu je ova zamutila da dobije politicke poene imace nocne more do groba. Ti si Nole zesci dingospo! Nek te dragi bog cuva, a ova bagra kengurska nek ga duva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here