Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja devete titule na Australijan openu tema je svetskih i regionalnih medija, koji u superlativima govore o njegovom trijufmu u Melburnu.

Ðoković je danas u finalu bez velikih problema pobedio Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2.

Španski As, u tekstu pod naslovom “Kralj Australije”, piše da je Đoković demonstrirao silu protiv Medvedeva i da je na dva grend slema od izjednačenja sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Takođe, isto je i sa Švajcarskim medijima, “Blik” i “20 minuta” istakli su da je Federerov rekord sada dodatno ugrožen od strane Novaka.

Veliku pažnju Novakov trijumf dobio je i u najuticajnijim britanskim medijima. “Dejli mejl” napominje da je Novak potvrdio dominaciju i pokazao zašto je broj 1 u tenisu.

BBC piše da je “nemilosrdni Ðoković” došao do devete titule na Australijan openu, u sličnom tonu o njegovom uspehu piše i “Gardijan”, dok francuski “Ekip” donosi tekst pod naslovom “Ðoković nepobedivi”.

 

“Jutarnji list” iz Hrvatske navodi da je “Ðoković pregazio Medvedeva”, Index.hr ističe da je “najbolji na svetu rutinski uzeo titulu”, dok sarajevski portal Klix.ba piše da je “Novak pomeo Rusa i potvrdio dominaciju”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here