Svi bi po malo od dvorca Dunđerskih

0

Dvorac Dunđerskih u Kulpinu

 

"Tuđe neću, svoje ne dam", izjavio je Tanurdžić Tanjugu, komentarišući najave skore prodaje.

Njegov pravni savetnik Stefan Samardžić ističe da je zajednički cilj da se zaustavi privatizacija onog dela imovine Đoke Dunđerskog koji još nije promenio vlasnika i kojim još raspolaže država.

“Nagoveštaj da se priprema otuđenje dvorca u Kulpinu može se naći i u tome da je već rasparčan i da ima više korisnika koji se dogovaraju o njegovom korišćenju i izdavanju, iako je on zvanično u nadležnosti Muzeja Vojvodine u Novom Sadu”, dodao je Samardžić .

Vršilac dužnosti direktora Muzeja Vojvodine Vladimir Mitrović odbacio je bilo kakvu mogućnost da se dvorac u Kulpinu prodaje i tvrdi da to prvi čuje.

"Mi kao korisnici tog prostora o tome ništa ne znamo", izjavio je Mitrović i dodao da muzej u Kulpinu ima poljoprivrednu zbirku i planira da na proleće otvori izložbu.
Dobili smo dodatna uputstva Pokrajinskog sekretarijata za kulturu da sredimo postavku, da bi ona na proleće bila dostupna posetiocima i turistima, jer je dvorac ušao u sve turističke mape Republike Srbije, rekao je Mitrović.

Direktor Poljoprivrednog muzeja u Kulpinu, koji se nalazi u dvorcu "Dunđerski" Jan Kišgeci objašnjava da su oni do sada uspešno štitili kulpinski posed u vreme tranzicije i privatizacije i uspeli da sačuvaju njegov status kao društvene, odnosno državne svojine.

On je dodao da lokalna samouprava u Bačkom Petrovcu, bez njihovog znanja, izdaje dvorac raznim zakupcima kako bi smanjili sredstva budžeta za plate šest radnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here