Z. Vicelarević
BILO REČI I O NOVIM PROSTORIJAMA: Izborna skupština SKC

Srpski kulturni centar Ofenbah, udruženje koje decenijama okuplja veliki broj naših zemljaka i važi za jedan od najstabilnijih klubova u Nemačkoj, ima novog čelnika Gorana Tomića.

Na redovnoj izbornoj skupštini izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora, ali velikih novina nije bilo u upravnom odboru s obzirom na to da je od 11 ranijih članova, njih devet ponovo izabrano. Biljana Milovanović i Saša Višnjić su napustili odbor, a izabrana su dva nova člana. Na prvom zvaničnom sastanku novog rukovodstva u okviru Upravnog odbora su podeljene funkcije. Za predsednika je jednoglasno izabran Goran Tomić, dosadašnji ekonom. On je nasledio Roberta Jovanovskog, koji je godinama bio na čelu SKC.

– Prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom i čašću da u narednom periodu budem na čelu našeg Srpskog kulturnog centra. Na sastanku je došlo do nekih promena u funkcijama u upravnom odboru. Dosadašnji predsednik Robert Jovanovski je preuzeo funkciju zamenika sekretara. Dva nova člana su Zlatko Radulj, koji je izabran za ekonoma, i Biljana Delić, koja će biti zamenik blagajnika. Ostale funkcije su ostali nepromenjene. Potpredsednik je i dalje Saša Ugrčić, Predrag Mišić sekretar, Anđelka Crnogorac je zadužena za omladinu SKC, a njen zamenik je Slađana Zjača. Dušan Opačić i Dejan Predić su zamenici ekonoma – navodi Goran Tomić, novi predsednik SKC.

MALE PROMENE U UPRAVI: Goran Tomić, treći sleva

U tročlani nadzorni odbor izabrani su novi članovi, Aleksandra Šešum, Nataša Trajković i Goran Majstorović, a predsednik će biti izabran na prvom narednom sastanku nadzornog odbora.

Na skupštini je bilo reči o novim prostorijama SKC jer je zgrada gde su trenutno prostorije kluba predviđena za rušenje. Posle 20 meseci i 76 lokacija koje su članovi SKC pogledali u uži krug su ušle četiri. O najboljem novom prostoru će odlučiti Upravni odbor, a u avgustu, posle više od 45 godina, napustiti sadašnje prostorije.

Razgovaralo se i o mnogim drugim temama, a jedna koja je problem u svim klubovima nije zaobišla ni SKC. Naime, neplaćanje članarine je i u ovom klubu jedan od problema. Dobru ideju je imala Slađana Zjača.

– Predložila sam da članovi koji nisu u finansijskoj mogućnosti da godišnju članarinu plate u punom iznosu da se obrate upravi. Postoji mogućnost da se članarina plati u više rata, a za familije koje primaju socijalnu pomoć, da se podnese zahtev institucijama grada ili države kako bi institucije preuzele plaćanje za decu. Potrebna dokumenta za zahtev imamo već u klubu, a i za svaku drugu pomoć mogu se takođe nama obratiti.

DOPRINELI NAPRETKU KLUBA: Biljana Milanović i Saša Višnjić

Zahvalni Biljani i Saši

Biljana Milovanović i Saša Višnjić su od novog rukovodstva SKC pohvaljeni za veliko angažovanje u radu i napretku kluba i u znak zahvalnosti su dobili po buket cveća.