Tanjug

Kilometarske kolone vozila zabeležene su na graničnim prelazima, na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske, a glavni razlog za to su nove mere i obaveznan negativan PCR test pri ulasku u našu zemlju što stupa na snagu od 20. decembra.

Vlada Srbije propisala je novu meru obaveznog negativnog PCR testa pri ulasku u našu zemlju za sve građane, pa i naše koji žive u inostranstvu. To je izazvalo opštu pomamu, pa su svi požurili da pre mera dođu u zemlju.

Razlog više je i Sveti Nikola koji se slavi sutra, te su neki građani požurili i danas krenuli put Srbije ne bi li slavu proslavili u svojoj zemlji.

Sudeći po fotografijama sa Horgoša i Batrovaca , ovog petka će u Srbiju “uplivati” na hiljade ljudi, najviše iz Hrvatske, a dodatni razlog je i karantin koji vlada u zemljama iz kojih dolaze.

Podsetimo, nove mere stupaju na snagu 20. decembra i trajaće do 10. januara, a one znače da stranci koji žele da uđu u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije ukoliko nemaju taj test, moraju da idu u izolaciju deset dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here