“Svi pomažu Zvezdi, čak i Budućnost”

0

Beta/AP/B.B./EV
Meč sa Budućnošću od velike važnosti: Duško Vujošević
 

Podgoričani stižu u "Pionir" kao drugi na tabeli, sa skorom 10-2. Gubili su samo od evroligaša – Crvene zvezde u Beogradu i minulog vikenda od Cedevite, kao domaćini.

"Budućnost iz godine u godinu nastavlja da se razvija. Ovu sezonu vidi kao priliku da se plasira u finale ABA lige i dođe u poziciju da igra Evroligu", rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

"Budućnost je projekat o kome i država vodi računa. Predsednik Dragan Bokan, vlasnik korporacije 'Voli', investira ozbiljna sredstva u crnogorsku košarku, a koliko je zaljubljen u košarku uopšte, vidi se po tome što sponzoriše i Zvezdu i dolazi ovde da prati njene utakmice".

Prema rečima stratega crno-belih, ove godine na delu je "simbioza najmoćnijih klubova" u regionu.

"Pred ovu utakmicu moramo biti svesni opasnosti koja nam preti, pre svega od ekipe Budućnosti, odlično vođene od strane trenera Jovovića, ali i od nekih pratećih konotacija, koje proističu iz pomenute simbioze. Nadam se da će to prepoznati i publika, koja će doći u "Pionir" i od njega napraviti domaći teren. I igrači i navijači moraju da budu svesni važnosti utakmice, pa da srazmerna tome bude i njihova angažovanost".

Trener crno-belih rekao je da Eda Murića zbog povrede ramena i rizika od njenog obnavljanja – što bi nosilo opasnost operacije – neće biti u sastavu "još neko vreme".

"Do sutrašnjeg dana nećemo znati kakva je situacija sa Gagićem i Pavlovićem, ali očekujem da ćemo biti u skoro kompletnom sastavu, samo bez Murića".

Upitan kakve je prirode Pavlovićeva povreda, odgovorio je da su to "dobro čuvane tajne".

"Nećemo baš da pomažemo protivnicima u pripremi mečeva. Nije ozbiljna povreda, ali zahtevala je da ne igra u Rumuniji, a možda ni u nedelju", rekao je Vujošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here