Vesti
Ugostitelji na Gold Kostu čekaju goste

Građani Sidneja i Viktorije nisu više na crnoj listi Vlade Kvinslenda. Premijerka ove države, Anastasija Palaščuk, saopštila je da će unutrašnje granice od 1. decembra končano biti otvorene za stanovnike Viktorije, kao i za ljude s prebivalištem na široj teritoriji grada Sidneja, koji su za razliku od žitelja regionalnih delova NSW, već duže vreme bez mogućnosti da putuju u Kvinslend.

Odluku Vlade u Brizbejnu pozdravili su političari i zvaničnici u “pomilovanim” državama, ali i mnogobrojni građani Sidneja koji su odmah pohrlili da rezervišu avionske karte i smeštaj u letovalištima širom Kvinslenda.

Internet sajt za rezevacije avio karata Wotif je već u prvim satima posle objave odluke o otvaranju granica zabeležio skok interesovanja putnika iz NSW od čak 140 odsto.

Odmah su reagovale i avio kompanije, pa je tako saopšteno da će Kvantas i Džetstar imati 1200 dodanih letova za “sunčanu državu” u periodu uoči Božićnih praznika.

Premijerka Palaščuk je izjavila da je razgovarala sa čelnicima avio prevoznika pre nego što je objavila ovu odluku.

– Znamo koliko je važno za avio kompanije da mogu da planiraju dovoljan broj letova. Takođe, važno je za ljude da mogu da planiraju svoja putovanja i susrete s porodicom i prijateljima – rekla je ona.

I dok u turističkoj industriji Kvinslenda zadovoljno trljaju ruke i očekuju veliki bum u predstojećoj letnjoj sezoni, a građani Sidneja i Viktorije se raduju letovanju na severu države, jedini koji su nezadovoljni za sada su stanovnici Južne Australije.

Naime, oni su jedini ostali izopšteni zbog postojećeg “klastera” zaraze u Adelajdu, gde ima 27 aktivnih slučajeva kovida. Međutim, Vlada Kvinslenda tvrdi da pažljivo prati razvoj situacije na jugu i da će čim se stvore uslovi granica biti otvorena i za ovu australijsku državu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here