Svi prihvatili poziv u kolo

0

Aplauzi za Muzikkapele: Izvođenje himne Bože pravde
 

Lepa sala bila je ispunjena do poslednjeg mesta, tako je dosta gostiju moralo stojeći da prati dešavanja na bini. Program je organizovan u saradnji sa Televizijom 3K iz Prnjavora, čija je voditeljka najavljivala učesnike. Predsednik KUD Ostrog Dejan Todorović pozdravio je goste i zahvalio se svima na odzivu.

 

Integracija

U raznovrsnom programu u Noehofenu brojnim gostima je predstavljen i projekat koji se tiče integracije srpske zajednice u Lincu i okolini. Obučena u prelepu srpsku narodnu nošnju, sadržaj je pročitala Jovana Vasić, članica kluba "Nikola Tesla" iz Linca. Ujedno bili su tu i predstavnici grada Linca, koje je predvodila Ana Martinčević.

Program je otvoren državnim himnama, Austrije i Srbije, koje je izveo domaći orkestar Muzikkapele iz Noehofena. Posebno su članovi ove grupe bili nagrađeni za "Bože pravde", jer su je odlično savladali. U tome im je pomogao umetnički rukovodilac Ostroga Goran Čiča, koji se potrudio da im nabavi note himne iz Beograda.

Zatim su na binu izlazili članovi kulturno-umetničkih društava, koji su došli kod prijatelja iz Ostroga kako bi im ulepšali slavlje. Upravo je najmlađi uzrast domaćina izveo koreografiju Igre iz Užica na početku priredbe. Sledila je posle njih pevačka sekcija KUD-a Bosiljak iz Velsa, pa folkloraši Srpskog kluba "Nikola Tesla" i KUD-a Mlava iz Linca. Brojnoj publici su se predstavili i članovi dva srpska udruženja iz Braunaua, "Barili" i Dunav. Posebno je aplauzom nagrađen KUD "Sveti Sava" iz Graca koji je posle dužeg vremena gostovao u Gornjoj Austriji.

Veče su ulepšali i harmonikaši, koji su pod sigurnom rukom profesora Zorana Gajića iz KUD-a Bosiljak potvrdili nesporan talenat. Zaigrali su zatim i veterani folklornih sekcija svih sedam društava. Veče je upotpunjeno nastupom Goci benda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here