Vesti
Folkloraši iz Liverpula

Za većinu naših društva, klubova i folklornih grupa, početak nove školske godine u Australiji je vreme i za početak novih aktivnosti i okupljanja članova.

Tako je u utorak, 31. januara, u Kulturno-umetničkom društvu Izvor iz sidnejskog predgrađa Liverpul, započelo okupljanje starih i prijem novih folkloraša, dece i mladih, u ovdašnjih nekoliko grupe različitih uzrasta.

Prvi ovogodišnji javni nastup folkloraca iz Liverpula bio je prošle nedelje na završnoj svečanosti 42. Svetosavskog omladinskog festivala u manastiru Svetog Save – Novi Kalenić, kod Kanbere.

Iako u nekompletnom sastavu, izvođački ansambl Izvor je ostavio je lep utisak pred mnogobrojnom publikom. Posle Festivala, deo dece i roditelja, posetili su znamenitosti glavnog grada Australije.

Upis novih članova u KUD Izvor je u toku svakog utorka od 18.00 časova, kada se održavaju redovne probe.

Tim povodom, iz Izvora stiže i obaveštenje za roditelje koji žive u ovom delu Sidneja, a žele da im deca uče folklor i nastupaju na manifestacijama, da svakog utorka mogu da dođu i dovedu svoj podmladak u salu Orange Grove Community Hall u Liverpulu gde će biti rado i srdačno dočekani.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 0410 866 952 ili putem zvanične fejsbuk stranice: www.facebook.com/kudizvor.liverpool.

Prošlonedeljna poseta vidikovcu iznad Kanbere

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here