MN Press
Slaviša Kokeza

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza smatra da je poraz protiv Škotske ozbiljan udarac za srpski fudbal i da svi u sistemu FS Srbije snose odogovornost za neuspeh.

– Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utamice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači…Ostaje nam da završimo takmičenje u Ligi nacija, pred nama su utakmice protiv Mađarske i Rusije. Posle toga sledi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu. Izvršni odbor FS Srbije je 25. novembra, Skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti donete odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sledeće godine počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili u kvalifikacijama za Evropski šampionat – izjavio je Kokeza.

Mnogi su istakli Aleksandra Mitrovića sinoć kao tragičara jer u penal seriji nije iskoristio jedanaesterac posle kojeg se Škotska plasirala na Evropsko prvenstvo.

– Mitrović je momak i profesionalac kojem ne možete da pronađete manu. Uvek je bio tu za svoju zemlju i za svoju reprezentaciju. Slobodno mogu da kažem da smo se u dobroj meri zahvaljujući njemu i našli u situaciji da se sinoć borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Mitrović je jedan od lidera ovog tima, biće tu još mnogo godina i zbog svega što je do sada uradio za nacionalni tim možemo samo da mu kažemo hvala. A što se tiče penala koji sinoć nije iskoristio, siguran sam da je hteo najbolje. Kao i uvek što želi. Ali se ponekad ipak dogodi ono čemu smo se najmanje nadali – zaključio je Kokeza.

1 KOMENTAR

  1. Kompletno rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije mora da podnese ostavku! Kompletni strucni stab mladjih selekcija mora da podnese ostavku! Kompletan strucni stab seniorske reprezentacije mora da podnese ostavku! Drugog resenja nema!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime