Svi strahuju od Putina, ruskog medveda

0

Vladimir Putin u razgovoru sa Angelom Merkel
 

Nešto umereniji stav prema Rusiji imaju nemačka kancelarka Angela Merkel i domaćin Oland. Zategnutost na relaciji Obama-Putin poprimila je, zbog Ukrajine, ali i zbog Sirije, velike razmere. Oni su u petak imali neformalan sastanak koji je trajao svega 15 minuta. Uoči susreta sa Olandom i Kameronom, Putin je istakao da je Rusija svetski lider po kvalitetu nuklearnog oružja:

 

“Kada je reč o odbrambenoj sposobnosti Rusije, mislim da se u tom smislu naša zemlja nalazi među liderima u svetu zato što je nuklearna sila i po kvalitetu nuklearnog oružja Rusija se realno nalazi na prvom mestu u svetu”, rekao je on.

 

 

O tome koliko je jak uticaj Kremlja svedoči i podatak da je francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus potvrdio je da će prodaja dva nosača helikoptera ”mistral” Rusiji, zbog koje je Pariz poslednjih meseci izložen oštroj kritici Zapada, ipak biti realizovana.

 

”Ti ugovori su sklopljeni 2011. godine, u pitanju je veliki broj radnih mesta i zato će ti ugovori biti realizovani”, napisao je Fabijus na Tviteru.

 

Putin se u Dovilu neformalno sastao sa Petrom Porošenkom, budućim predsednikom Ukrajine. Putin i Porošenko su razgovarali petnaestak minuta i pozvali su obe strane na prekid vatre u Ukrajini. Oni su razgovarali pre nego što su krenuli na ručak koji im priredio Oland.

 

Pročitajte još:

* Rusija i Ukrajina na pragu pomirenja?

* Putin i Obama samo "proćaskali"

* "Putinu dajemo još mesec dana"

* VIDEO: Ovako se Obama sprema za sastanak sa Putinom!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here