SVM vraća cenzuru u Srbiju?

0

"Osnivanjem ovog navodno savetodavnog tela krše se sva načela medijskih sloboda i praktično se na velika vrata, institucionalno, uvodi dirigovana cenzura za koju smo mislili da je, bar u ovoj formi, tek avet prošlosti.

 

Zato tražimo od Nacionalnog saveta da odmah ukine svoju skarednu odluku", navodi NDNV u saopštenju.

 

Društvo ukazuje da deo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), u Nacionalnom savetu odavno pokušava da pod svoju kontrolu stavi "Mađar so".

 

"Deo SVM-a kao najveće stranke mađarske nacionalne manjine i Mađarskog nacionalnog saveta pokazuje nameru da drži pod kontrolom uređivačku politiku jedinog dnevnog lista koji izlazi na mađarskom jeziku u Vojvodini. Nažalost, oni su u proteklom periodu u tome bili uspešni, što je dovelo do rušenja ugleda ovog nekada prestižnog lista i drastičnog pada tiraža", konstatuje NDNV.

 

U saopštenju se navodi da uređivački kolegijum i redakcija dnevnika "Mađar so" traže da Nacionalni savet Mađara što pre poništi svoju odluku o osnivanju posebnog savetodavnog tela, jer je u pitanju drastičan primer uplitanja dnevne politike u uređivačku politiku tog lista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here