EPA/Andrej Čukić

Britanski mediji su nakon novih upozorenja SZO nabrojali i zemlje u kojim korona bukti, a među kojima je i Srbija.

Dr Tedros Adanom Gebrejesus kazao je da se ukupan broj slučajeva koronavirusa u svetu udvostručio u poslednjih 6 nedelja, prenosi “Skaj njuz”.

– Covid-19 nije pod kontrolom u većem delu sveta i zapravo se pogoršava – rekao je šef Svetske zdravstvene organizacije.

Dr Gebrejesus istakao je da širenje koronavirusa ne pokazuje znake usporavanja u najteže pogođenim zemljama kao što su SAD, Brazil i Indija.

Govoreći na sastanku država članica o evaluaciji pandemije, dr Gebrejesus je rekao da je virus u nekim bogatim zemljama izgradio zdravstvene sisteme, dok su čak i neke skromnije zemlje uspele da reaguju na dobar način.

Ipak, on je naglasio da u većini sveta virus nije pod kontrolom i da se pogoršava.

– Više od 11,8 miliona slučajeva korona virusa sada je prijavljeno SZO. Više od 544.000 života je izgubljeno, a pandemija se i dalje pogoršava – upozorio je Gebrejesus.

Portal “Skaj njuz” naveo je i primer Srbije u ovom izveštaju. Srbija koja ima oko 6,9 miliona stanovnika prijavila je 17.000 slučajeva obolelih i 314 smrtnih slučajeva, a preneta je rečenica premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je “zdravstveni sistem u Beogradu pred pucanjem”.

1 COMMENT

  1. Hvala Vam na obaveštenju to stvarno nismo znali, neznam da li je taj Vaš predsednik koji je polomio omladinu ni krivu ni dužnu zbog koronavirus. Prvom je pustio sirotinju za vreme njegovih izbora i njegove volje. Čim su izbori proši on pobio omladinu zato što su se zarazili za vreme izbora. Mišljenja sam niti ima i jedan jedini političar u Srbiji koji će pošteno da vodi Srbiju. Ima ludaka dosta na bodobi lopova kao što je ovaj Vučić, Drašković, Jeremić, Đilas, Boško Obradović, Boris, Toma Nikolić, Vojislav Ilić, Siniša Mali, Anti, Jovanović i još mnogo lopova jajara i kukavica. Da ste vratili našu teritoriju nebih vam ni reči ružne rekao. Vi ste izgubili teritoriju pa još i opasno pljačkate a norod? Ma ko te pita za narod opljačkaj i gubi se sa punim džepovima. To je ta Vaša Parola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here