Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao presudu bivšim čelnicima DB izrečenu juče u Hagu. 

– Uvek možemo da govorimo ko je odgovoran tokom ratova ali ovo nije ni vreme, ni mesto. Mislim da je strahovito važno da ukažemo građanima Srbije da su u predmetima Markač i Gotovina promenjena pravila i sudska praksa – istakao je predsednik Srbije.

Promenom te prakse, objasnio je Vučić, odnosno izbacivanjem dela u kom treba da se vidi lični uticaj u zoni ratnih dejstava, odnosno da postoji lični akt naređenja ili poziva na naređenje, oni su oslobođeni.

– Neki kažu da su haške sudije za to uzele ogroman novac da to izmene, ali to neću da komentarišem. Ali, tako su Gotovina, Markač, ali i Perišić, a prvi put i Stanišić i Simatović budu osobođeni. Ali, posle tri godine vraćaju sudsku praksu na staro i oni sada bivaju osuđeni – rekao je Vučić danas.

– Mislim da je to slika i prilka političkog delovanja Haškog tribunala ali mi Srbi moramo da razumemo šta im je bila namera i šta su nam poslali kao poruku. Treba da razumemo poziciju svoju sada, da čuvamo mir i stabilnost. Ovo je osveta nad nama koja je je sprovedena, ali ne razumem za šta. Ne želim da kažem da smo mi bili anđeli, naprotiv, ali sad se pitam ima li kraja – rekao je on i dodao:

“Moramo da idemo uzdignute glave, štitimo svoje interese i da budemo i trudimo se da budemo deo Evrope i sveta.”

1 COMMENT

  1. mislim da je malo kasno od vlasti za zigosanje haskog suda ali bolje sada nego nikad
    to znaci da sve osude protiv srbskog coveka su pogresne
    a eto srbija ima jasan dokaz sa kakovim neprijatelja im posla

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here