EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu.  

– Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region – preneo je RTK2 na srpskom jeziku Tačijeve reči sa konferencije “Glas naroda o “Velikom finalu”.

Tači je ponovio da “nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja” pa je poručuje da je,”neophodno biti jedinstven u procesu”

– Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova – kaže Tači.

4 COMMENTS

  1. “…destabilizacija regiona…” Одлично! И Косово се сели на леву обалу Дрима.
    Ово је ретко паметан политичар што се види у његовим изјавама.

  2. Aha , pa onda ako mi sutra banka neda jedan milion onda ce ce destabilitati cjela njemacka !!!
    Ovaj konj je teska budala

  3. ti si taj koji ce destabilizovati ceo region balkana i to unapred kazes da ce se to desiti i to pomocu amera a i ostalih ostalih zlikovaca i to sa planom ko 1999 godine bombardovanje srbije lazima u zatvor sa ostalima banditima i kriminalcima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here